Over ons

Pedro van meel

Pedro van Meel; pianist, muziekaal leider en muziekdocent.

Van passie naar professie

De piano  en keyboard vond ik altijd al een prachtige instrumenten. Het was mijn droom om van muziek mijn beroep te maken. Zestien jaar was ik toen ik mijn eerste geld verdiende als piano-, keyboard- en orgel-demonstreur. Nu had ik de kans om op de mooiste en nieuwste instrumenten te spelen, mensen te laten horen hoe prachtig ze klonken en ze advies te geven over welk instrument geschikt voor ze was. En zo rolde ik ook in het lesgeven. In een leslokaal boven de muziekwinkel van Bob Janssens begon mijn carrière als muziekdocent. Jaren lang heb ik hier in groepsverband lesgegeven aan leerlingen die piano, keyboard of orgel speelden. Samen muziek maken en mijn passie delen was fantastisch. 

 

Professionele carrière

Leven voor, door en met muziek was wat ik wilde. Dus ging ik piano studeren aan het Conservatorium. Ik studeerde populaire muziek, maar heb mijn studie verdiept met presentatie en techniek. Door mijn passie te combineren met hard werken studeerde ik Cum Laude af en al snel had ik mijn eerste platencontract te pakken bij EMI. 
Vanaf dit moment was ik dagelijks in de studio te vinden. Mijn spel op piano en synthesizer kun je terug vinden op diverse albums van bekende artiesten. Ook trad ik op met verschillende bekende Nederlandse artiesten. Ik heb gespeeld voor grote zalen vol feestende mensen. Maar tegenwoordig ben ik de vaste pianist en muzikaal leider van Simone van de Eertwegh. We doen voornamelijk theatertours. Samen muziek maken op een podium voor mensen die aandachtig luisteren, zich mooi hebben aangekleed in een rustige setting waar de muziek goed tot zijn recht komt, maakt me blij. Het moet goed klinken, geen half werk. Wanneer mensen betalen om naar onze muziek te komen luisteren moet het perfect klinken. Daar steken we dan ook veel tijd en energie in. 

 

Passies moet je delen

Piano, keyboard en muziek zijn mijn passie. Ik hou ervan als ik mensen zie genieten van muziek. Mensen ontroeren door voor ze te spelen is fantastisch, maar ik vind het nog veel mooier als ik mijn passie kan delen en overdragen aan een nieuwe generatie muziekanten. Als ik zie dat zij groeien in hun spel en plezier hebben, maakt mij dat trots. Ik vind het belangrijk dat  leerlingen plezier hebben in muziek maken. Ik wil mijn leerlingen verder helpen en zal hun plezier en passie altijd proberen te voeden. Zij verdienen een docent die weet wat hij doet en die met ze mee gaat op het muzikale avontuur dat ze beleven. 

Pianist

Voordat je les gaat geven of muzikaal leider wordt van een ensemble is moet je strepen verdiend hebben als pianist. Veel professionele pianisten kregen op jonge leeftijd al pianolessen. Dit omdat vooral jonge kinderen nog heel leerbaar zijn voor het kunstzinnige aspect van muziek, hierdoor krijgen zij een goede basis en zal hun muzikaliteit ontwikkelen. 

Pedro en Paul verzorgen lessen vanaf 8 jaar. Klik hier om de tarieven te bekijken.

 

Muzikaal leider

Pedro is naast pianist en muziekdocent ook de vaste muzikale leider van Simone van den Eertwegh. 

Binnenkort gaan ze weer het theater in met 'A Tribute to Streisand' theatertour. Deze concerten zijn gebaseerd op het legendarische concert 'One Voice' van Barbara Streisand.

Muziekdocent

Als muziek je zoveel heeft gebracht en als je in theaters kan zien hoeveel muziek met mensen doet, dan wil je dat doorgeven. Een logische stap is dan om muzieklessen te gaan verzorgen. Voor jong, maar zeker ook voor oud. Het plezier om van losse klanken muziek te leren maken gun je als muzikant iedereen. De een heeft meer talent dan de ander, maar dat geeft niet. Oefenen, leren en plezier maken is voldoende! `Lees hier wat leerlingen zeggen over `Pedro. 


Paul van meel

Paul van Meel; de jongste muziekleraar, muziekles tegen gereduceerd tarief.

De jongste docent van Chaam en omstreken

Met mijn negentien jaar ben ik de jongste pianodocent van Chaam en omstreken. Vanaf mijn zesde kreeg ik al pianolessen van mijn vader en sindsdien ben ik sterk gegroeid in mijn spel. Ik heb een stevige basis opgebouwd op zowel theoretisch als op praktijk gebied. Op dit moment zit ik in het tweede jaar van de Academie voor Muziekeducatie aan Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg waar ik les krijg van verschillende experts uit het werkveld!

 

Ruime ervaring in muziekles

Misschien denk je nu; Is hij wel ervaren genoeg om muziekles te geven? Daarop kan ik volmondig 'ja' zeggen. Het OLV heeft mij de kans gegeven om muzieklessen te verzorgen voor de brugklas en daarnaast heb ik ook een aantal leerlingen individueel mogen begeleiden. Ook met de huidige opleiding die ik doe ben ik dagelijks bezig met het docentschap en muziek. Uiteraard geef ik les met de technieken die ik van mijn vader geleerd heb. 

Ik verzorg mijn lessen in het SKAC-gebouw in Chaam, tegen een gereduceerd tarief. Maar ik kom ook graag bij je thuis. Ga je samen met mij aan de slag om de leukste moderne liedjes snel te leren spelen? Ik kijk er naar uit!