Online lesgeven

Elke vordering is bijzonder

Muziekles geven is een voorrecht. Om te mogen zien hoe iemand zijn muzikaliteit ontwikkelt, de noten steeds makkelijker kan lezen, de toetsen en akkoorden blind weet te vinden omdat er geoefend is. Het is heelijk om van dichtbij te kunnen zien hoe iemand spanning ervaart als ik luister naar de vorderingen van de week. De ontspanning die volgt als het gelukt is of de frustratie omdat het met oefenen veel beter ging dan nu met mij naast je. Het is een voorrecht en een privilege om al die leerlingen van dichtbij te mogen helpen en begeleiden. Thuis, in hun eigen veilige en bekende omgeving. En dan mag het niet meer. 


Ik mag niet meer bij je thuis komen. Ik mag niet meer je vinger zacht een zetje geven, zodat je de juiste toets vindt. Ik mag niet meer op je bladmuziek aanwijzen waar je gebleven was, als je blik even naar je toetsen werd gezogen. Ik mag geen praatje meer  met je maken bij de voordeur, als we afscheid nemen tot de volgende les. Ik moet  digitaal en online lesgeven. 

 

Welkom bij jouw online les!

Dus nu kom ik digitaal bij je binnen. Via een beeldscherm op je telefoon, laptop of tablet. Dichtbij maar tegelijk verder weg dan ooit. Maar nog steeds ben ik heel erg betrokken. We willen de lessen zo optimaal kunnen verzorgen, dus ik heb alles uit de kast getrokken om jouw vorderingen te zien, te horen én je te begeleiden zoals je van me gewend bent. Persoonlijk en met aandacht. 
Ik komen altijd in jouw ruimte om muziek te maken , maar bij deze wil ik je bij mij uitnodigen. Zodat je kan zien hoe belangrijk jouw vorderingen nog steeds zijn en om je een kijkje in de keuken te geven. 


Zo doen we dat!

We hebben natuurlijk een keyboard of een piano nodig. Hierop kan ik je iets voorspelen, laten horen of een akkoord of techniek laten zien. 

Op de digitale piano staat de bladmuziek die jij ook hebt, digitaal of op papier. Dus stiekem nootjes overslaan wordt ook bij een online les gewoon opgemerkt. 

Zoals je weet hebben we een videoverbinding, ik kan jou zien en jij mij. Deze staat een stukje verder op. En inderdaad daar is mijn tweede keyboard. Zo heb jij het beste beeld en het beste geluid. Zoals je kunt zien op het beeldscherm van de tablet, is er een camera boven het keyboard geïnstalleerd, zodat je kan zien wat ik speel. Je kun heel duidelijk zien hoe mijn vingers bewegen en welke noten ze aanslaan. Op de andere camera zie je mij en kan ik goed met je communiceren. Het geluid is zo optimaal mogelijk door de professionele  microfoon. Muziek maken met slecht geluid zou verboden moeten worden, dus dat proberen we op deze manier dan ook te voorkomen. 
Op de muur zie je materiaal dat het geluid in de kamer houdt. Wel zo leuk voor de buren, daarnaast draagt het bij aan een betere geluidservaring voor jou!

Tot slot is de kamer gevuld met apparatuur om muziek te produceren, geluid bij te sturen en op te nemen. Naast het lesgeven zijn we hard bezig om een theatershow te maken met Simone van den Eertwegh, zodat we zodra het weer mag weer kunnen spelen in verschillende theatershows in het land. 

In deze kamer schrijf ik muziek  en arrangementen in opdracht en voor mezelf, gewoon omdat het kan. Dit is de kamer waar muziek gemaakt wordt, waar ik naar jullie luister en waar ik veel tijd doorbreng. 
Zoals je ziet worden kosten nog moeite gespaard om de lessen zo goed mogelijk te blijven verzorgen, om te zorgen dat we zo veel mogelijk mensen binnen ons bereik kunnen verwennen met mooie muziek. En jij hoort daar bij! Muziek maken doen we samen. Dichterbij dan dit kan ik helaas niet komen.  Ondanks dat ik dankbaar ben voor de digitale mogelijkheden om je toch les te kunnen geven, hoop ik dat ik snel weer bij je thuis kan komen. 

 

Blijf gezond, blijf oefenen en geniet!

 

Tot snel, 
Pedro van Meel

 

Gun jij iemand anders ook les op deze manier?

Wijs ze dan op de muzieklessen bij Pedro of Paul. Voor dat je het weet kun je samen muziek maken met iemand die je kent! Je kunt deze blog delen via de social kanalen en mail. 

KLinkt bovenstaande als muziek in je oren?

Heb je nog geen les bij ons maar ben je geïnteresseerd in het aanbod? We vertellen je graag meer over onze werkwijze en de mogelijkheden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0